به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، در این نشست "علیرضا اسدی"، مدیر گروه آیندهنگاری و سیاستپژوهی پژوهشگاه نیرو، ضمن تجزیه و تحلیل محیط کسب و کار در زنحیره تامین برق، عنوان داشت: بر اساس مطالعات صورت گرفته عواملی نظیر کوچک شدن بازار پروژهها، ریسک وصول مطالبات و عدم اجرای تعهدات مالی دولت از مهمترین عواملی است که محیط کسب و کار صنعت برق را تحت تاثیر قرارداده است.
وی با تشریح رویکرد اقتصاد نهادگرایی به ارائه راهکارهایی در این زمینه پرداخت.
"ابراهیم خوشگفتار" از سندیکای شرکتهای تولید کننده برق، ناترازی به وجود آمده در صنعت برق را معلول نبود محیط کسب و کار مناسب در این صنعت دانست و افزود: چندین عامل و به ویژه، قیمت ارزان برق سبب شده تا سرمایهگذاری کافی در این صنعت صورت نگیرد.
"محمد هادی فقیهزاده" از سندیکای صنعت برق، نیز موضوع محیط کسب و کار در صنعت برق را از منظر ساختار حکمرانی ارائه و اظهار داشت: نقش همزمان تنظیمگری و بازیگری از سوی دولت، زمینه انحصار و محیط کسب و کار نامطلوب در برق را به وجود آورده است.
"سعید مهذبترابی" از انجمن شرکتهای خدمات انرژی در سخنرانی خود به موضوع محیط کسب و کار با تمرکز بر شرکتهای خدمات انرژی اشاره کرد و عواملی نظیر قیمت پایین برق، متعهد نبودن دولت و عدم تضامین کافی از سوی دولت را به عنوان چالشهای کلیدی شرکتهای خدمات انرژی قلمداد کرد و افزود: این عوامل مانع شکلگیری کسب و کار این شرکتها در ایران شده است.
جمعبندی مباحث ارائه شده توسط "کیومرث حیدری" مدیر گروه اقتصاد برق و انرژی پژوهشگاه نیرو به عنوان دبیر نشست و پاسخ به سوالات، بخش پایانی این نشست بود.