معاون رئیس پژوهشکده کنترل و مدیریت شبکه پژوهشگاه نیرو در اولین نشست از سلسله نشستهای ترازی ناترازیها گفت: توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و برقیسازی تجهیزات گرمایشی و پخت و پز از طریق این نوع نیروگاهها، راهکارهای کلیدی برای رفع ناترازی گاز در سالهای آینده محسوب شده و علاوه بر رفع ناترازی، کمک بزرگی به کاهش آلودگی و حفظ محیط زیست میکند.
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، "فرهاد فلاحی" در این نشست که با موضوع ناترازی گاز و راهکارهای رفع آن در مجتمع آموزشی و پژوهشی تهران پژوهشگاه نیرو با حضور نماینده مجلس شورای اسلامی، رئیس بنیاد زنان متخصص و جمعی از خبرگان پژوهشگاه نیرو و شرکت ملی گاز ایران برگزار شد، هشدار داد که در صورت ادامه روند فعلی، ناترازی گاز بهطور قابلتوجهی افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به روند مصرف گاز از سال ۱۳۸۵ تاکنون، پیشبینی کرد که اگر تأمین گاز در سطح سال ۱۴۰۳ باقی بماند، به دلیل رشد مصرف در بخشهای نیروگاهی، خانگی و تجاری، حجم زیادی از ناترازی در سالهای آتی ایجاد خواهد شد.
فلاحی بر لزوم حرکت سریع به سمت برقیسازی تجهیزات گرمایشی، پخت و پز و آب گرم تأکید کرد و گفت: علاوه بر بهینهسازی مصرف، توسعه نیروگاههای پیشرفته با راندمان بالا و نیروگاههای تجدیدپذیر همچون خورشیدی و بادی نهتنها میتواند به رفع ناترازی کمک کند، بلکه نقش مهمی در کاهش آلودگی و حفاظت از محیط زیست ایفا میکند.
در ادامه این نشست، "سعید پاک سرشت"، سرپرست مدیریت برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران، با اشاره به مشکلات کنونی مصرف گاز و دلایل ناترازی، اظهار داشت: افزایش تقاضا در بخش خانگی و تخصیص گاز به این بخش، از عوامل اصلی ناترازی گاز است. به همین دلیل، استفاده موقت از سوختهای فسیلی، گازوئیل و مازوت در بخش نیروگاهی در دستور کار قرار گرفته است.
پاک سرشت تأکید کرد: برای کاهش ناترازی گاز، علاوه بر توسعه زیرساختهای تولید و مصرف بهینه، نیازمند سیاستهای مدیریتی مناسب و هماهنگ هستیم.
وی خواستار تدوین نقشه راهی جامع برای مقابله با این چالش شد.
این نشست با جمعبندی راهکارهای پیشنهادی و تأکید بر اجرای سریع و هماهنگ برنامههای برقیسازی و توسعه تجدیدپذیرها به کار خود پایان داد. قرار است نتایج این نشست به مقامات مربوطه ارائه شود.