مهندس حمید چیت چیان، مشاور عالي پژوهشگاه نيرو، به برنامهريزيهاي وزارت نفت در زمينه جمعآوري گازهاي فلر و استفاده اقتصادي از آنها نيز اشاره كرد و گفت: پيش از اين برنامهريزيها در زمينه گازهاي فلر، در مجموع 11 ميليارد متر مكعب گاز فلر را در بر ميگرفته و با توجه به آمارهاي بدست آمده حدود 5 ميليارد متر مكعب ديگر از اين گاز وجود دارد كه تصميم داریم براي اين بخش، مصرف اقتصادي، فني و منطقي پيدا كنيم.
چيتچيان با اشاره به سابقه همكاريها دو پژوهشگاه ، افزود: يكي از موضوعاتي كه مورد بررسي طرفين قرار گرفته، استفاده از گازهاي فلر در توليد برق است كه در اين زمينه تحقيقات فني، اقتصادي و زيست محيطي انجام و خوشبختانه نتايج ارزشمندي حاصل شده است.
وي ادامه داد: از يكسو محصول اين فعاليت، برق خواهد بود كه از مباحث محوري وزارت نيرو است و از سوي ديگر، استفاده از گازهاي فلر از چالشهاي حوزه نفت است، بنابراين درصدد جذب سرمايهگذاري بخش خصوصي و ايجاد تسهيلات در دو وزارتخانه در اين جهت ميباشيم.
وي تعامل پژوهشگاه ها و مراکز دانشگاهی را برخوردار از اهمیت بسیار بالا دانست کرد و گفت: فعاليت پژوهشي را بايد يك زنجيره دانست كه يك سمت آن دانشگاهها و سمت ديگر آن به بخش خصوصي متصل ميشود و ميان اين دو بخش حلقههايي وجود دارد كه تكميل كننده مراحل قبلي ميباشند كه مراكز تحقيقات دولتي را ميتوان جزو اين بخش به حساب آورد.
ايشان در همين راستا تصريح كرد: در دنيا كشورهايي كه تمام اقتصاد آنها مبتني بر بخش خصوصي است خود را بينياز از ايجاد و تاسيس پژوهشگاههاي دولتي نميدانند، ما نيز همانند ديگر كشورها، به اين شركتها نياز داريم، كه در اين ميان پژوهشگاهها ميتوانند نقش و رسالت مهمي را در تكوين و توسعه اقتصاد ملي و فناوري ملي بر عهده داشته باشند.