آرشیو اخبار
طرح توسعه فناوري هاي كنترل انتشار آلاينده هاي هوا و گاز هاي گلخانه اي از نيروگاه هاي حرارتي كشور / طرحی برای رفع سایه سنگین آلاینده‌های زیست محیطی در صنعت برق
 

طرح توسعه فناوري هاي كنترل انتشار آلاينده هاي هوا و گاز هاي گلخانه اي از نيروگاه هاي حرارتي كشور / طرحی برای رفع سایه سنگین آلاینده‌های زیست محیطی در صنعت برق

چهارشنبه، 29 خرداد 1398 | Article Rating

مهندس سعید نظری کودهی مدیر طرح"توسعه فناوری‌های کنترل انتشار آلاینده های هوا و گازهای گلخانه ای از نیروگاههای حرارتی" گفت: هدف اصلی این طرح ارتقاء جایگاه علمی و فنی کشور خصوصا صنعت برق در حوزه توسعه فناوری‌های کنترل انتشار آلاینده های هوا و گازهای گلخانه‌ای تولید شده از نیروگاههای حرارتی است. 

 نظری اهداف دیگر انجام طرح را كمك به نيروگاه ها در مراجع قضايي، كاهش هزينه‌هاي خارجي توليد برق بر محيط زيست، ترسيم دانش بومي فناوري هاي مرتبط حوزه مدل سازي و كنترل انتشار، ايجاد نظام عرضه و تقاضا پژوهش بين بخش توليد برق با بخش خصوصي و دانشگاه ها، ايجاد شبكه متخصصين در حوزه فناوري هاي مدل‌سازي و كنترل انتشار آلاینده ها  عنوان کرد.

وی به سند "توسعه فناوری مدیریت آلاینده‌ها در صنعت برق" به عنوان سند بالادستی طرح مذکور  اشاره کرد و گفت براساس این طرح 18 پروژه تعریف شده  است که ذی نفعان اصلی این طرح و پروژه های مربوطه وزارت نیرو، شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی و شرکتهای مدیریت و تولید نیروی برق  دولتی و خصوصی هستند.

مدیر طرح مذکور در خصوص فعالیتهای طرح گفت: این طرح از دو قسمت کنترل انتشار آلاینده‌های هوا و کنترل انتشار گازهای گلخانه‌ای تشکیل شده است.

نظری گفت ما در بخش کنترل آلاینده های هوا یک چرخه ای با نام Air Quality Management داریم. در این چرخه اولین جزئی که وجود دارد همان برآورد انتشار است. بعد پخش و پراکنش و نهایتا به تاثیر عوامل اتمسفر می رسیم و تاثیر آن بر روی سلامتی انسان بررسی می شود و نتیجه ای که به دست می آید این است که براساس حدود انتشار تصمیم سازان موارد استانداردهای هوای پاک را لحاظ می کنند که کمترین اثر بر روی سلامتی انسان را داشته باشد. این در حقیقت یک پیشران است که ما از روشهای کنترلی استفاده کنیم و مقدار انتشار خود را کاهش دهیم.

بحث مدلسازی پخش و پراکنش آنلاین کاری است که برای اولین بار در ایران انجام شده است. که در حقیقت با داده‌هایی که در این مدلسازی وجود دارد، بحث برآورد و انتشار اطلاعات اکوستریک جو بالا و جو پایین  و عوارض سطحی زمین که پیاده سازی می شود و کیفیت پخش و پراکنش اطراف نیروگاه‌ها و یا هر واحد صنعتی به دست می آید.

برای اولین بار روشی که استفاده کردیم از مدل WRF است و آن را با مدل آلودگی هوا تطبیق دادیم و به صورت زمان واقعی توانستیم برآورد پخش و پراکنش را در اطراف هر نیروگاه داشته باشیم.

 در بخش کنترل آلاینده‌های هوا نیز آلاینده‌های مختلفی که وجود دارد؛ یک سری آلاینده‌های اولیه هستند. این آلاینده ها در نتیجه واکنش‌های اتمسفریک که در جو وجود دارد تبدیل به یک آلاینده ثانویه می شوند، آلاینده های ثانویه اثرات مخربتری نسبت به آلاینده های اولیه د ارند. بنابراین ما باید آلاینده ها را در منبع آلودگی کنترل کنیم.

 

در بحث گازهای گلخانه ای این طرح بر روی کنترل انتشار و کم کردن این آلودگی ها از منبع متمرکز است. قبل از کنترل انتشار آلودگی باید یک نظامی برای بحث پایش و گزارش دهی و راستی آزمایی میزان انتشار داشته باشیم یعنی سیستم MVR. این سیستمها در کشورهای مختلف در سه حوزه مختلف انتشار، حوزه تعدیل و حوزه حمایتهای بین المللی انجام می‌شود.

ما برای اولین بار در ایران این کار را روی 80 نقطه نیروگاهی به صورت زمان واقعی (Real time) انجام می دهیم. امیدواریم یک سامانه نرم افزاری را طراحی کنیم که بتوانیم این نظام MVR را داخل آن حاکم کنیم و در گام بعدی آن بحث تعدیل انتشار است که باعث کاهش انتشار می شود. و بحث بعدی حمایتهای بین المللی است که شامل حمایتهای جایکایا بانک جهانی و .... است.

در گام اول ما سراغ انتشار رفتیم و برای اولین بار نظام MVR را برای شرکت برق حرارتی  و بقیه هلدینگ های خصوصی کشور  می‌خواهیم اجرا کنیم.

امیدواریم با اطلاعات نیروگاهها که توسط شرکت برق حرارتی جمع آوری شده است، بتوانیم نظام MVR را برای 70 الی 80 نیروگاه کشور پیاده سازی کنیم.

 در پایان وی به برنامه های آتی طرح اشاره کرد و گفت:برنامه های آتی طرح شامل: طراحي، تدوين و استقرار نظام پايش، گزارش دهي و راستي آزمايي انتشار گاز هاي گلخانه اي نيروگاه هاي حرارتي كشور، طراحي، ساخت ،آزمون و شبيه سازي عملكرد نمونه نيمه صنعتي مشعل LNB، ساخت واحد پايلوت جذب گاز CO2 با استفاده از ميكروجلبك از جريان خروجي دگازور واحد تصفيه آب نيروگاه شهيد رجايي و برگزاري سمينار «مديريت كربن در صنعت برق و انرژي با تاكيد بر نيروگاه‌هاي حرارتي» است.  

 

 

تصاویر
  • طرح توسعه فناوري هاي كنترل انتشار آلاينده هاي هوا و گاز هاي گلخانه اي از نيروگاه هاي حرارتي كشور / طرحی برای رفع سایه سنگین آلاینده‌های زیست محیطی در صنعت برق
ثبت امتیاز
نظر جدید
تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.