به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه نیرو؛ در اردیبهشت ماه سال 1395، 40 سند راهبردی توسعه فناوری توسط وزیر نیرو رونمایی شد. این اسناد در راستای سیاستهای کلی وزارت نیرو در صنعت برق و انرژی است که توسط تیمهای تحقیقاتی پژوهشگاه و با مشارکت متخصصین هر حوزه از صنعت برق و انرژی تدوین شده است. پس از تدوین سند و نقشه راه توسعه فناوری، با درك ضرورت انجام مطالعات جامع در حوزه مختلف مورد نیاز صنعت برق و انرژی کشور و ضرورت همگامی با دانش فنی روز و توسعه فناوریها، طرحهای توسعه فناوری در راستای اسناد تدوین شده و با هدف پیشبرد امر مدیریت تحقیقات در حوزه فنآوریهای مورد نیاز صنعت برق در دستور کار واحدهای مختلف پژوهشگاه نیرو قرار گرفت. این طرحها به طور معمول فناوریهای جدید را در بردارند و هر کدام خود به چندین پروژه و زیر پروژه تقسیم میشوند.
براساس این گزارش، به منظور اطلاع رسانی آخرین وضعیت انجام طرح ها، آگاهی از شیوه ها و متدولوژی های به کارگرفته شده در انجام طرح ها، استفاده از تجربیات و دانش فعالیتهای مشترک دیگر طرح ها، پیشگیری از تکرار کارهایی که قبلا انجام شده و یا در سایر واحدها در حال انجام است، هم افزایی طرحها در تکمیل یکدیگر، بیان مشکلات و موانع و دریافت نظرات و پیشنهادات برای رفع آنها، اطلاع رسانی درس آموختهها به همکاران پژوهشگاه، از خردادماه سال جاری جلسات ارزیابی طرح ها مستمرا در روزهای دوشنبه هر هفته برگزار میگردد.
در این جلسات که با حضور مجریان و مدیران پروژه ها، مدیران طرح ها، روسای مراکز، مدیران گروهها و روسای پژوهشکدهها (معاونت های تخصصی) و معاونین و رئیس پژوهشگاه نیرو و کارشناس و محققان پژوهشگاه برگزار می شود؛ هدف از انجام طرح ها، چرایی و منفعت مورد انتظار طرح برای صنعت برق و انرژی، ذی نفعان طرح و اینکه چه واحدها و شرکتهایی در صنعت برق می توانند از نتایج طرح بهره مند شوند، همراستایی طرح با راهبردهای وزارت نیرو و برنامه پژوهشگاه ، زمانبندی انجام طرح، میزان پیشرفت و دستاوردهای طرح تا زمان ارائه گزارش، چالش ها، مشکلات و موانع طرح و اقدامات آتی تشریح میگردد.
پس از تشریح هر طرح، پرسشهایی از سوی حضار مطرح گردید و از سوی مدیران طرح و اعضای پنل پاسخ های لازم ارائه می شود.
در اولین جلسه ارزیابی طرح ها که در 20 خردادماه برگزار شد، مهندس حمید چیت چیان مشاور عالی ریاست پژوهشگاه نیرو، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این جلسات، به آثار مثبت این هم اندیشی و ارزیابی در غنی تر شدن تحقیقات، صرفهجویی در استفاده از منابع و کاهش هزینه ها از طریق جلوگیری از تکرار کارهای تحقیقاتی انجام شده ، هم افزایی بین طرح ها از طریق اطلاع از نتایج و دستاوردهای دیگر طرحها، گرفتن ایدههای جدید و رفع اشکالات طرح و غنی شدن نتایج طرح ها، افزایش انگیزه های کار و شور و نشاط علمی محققان پژوهشگاه با اطلاع از وسعت مجموعه فعالیتهای انجام شده و اطلاع از کار جدید و عرضه نوآوری، توسعه افق تفکر و بینش علمی همکاران با به روز شدن در مسائل گوناگون حوزه برق و انرژی و یادگیری و انتقال تجربیات و بهرهگیری از نظرات و پیشنهادات وانتقادات اشاره نمودند.
وی همچنین غنای دستاوردهای جلسه را منوط به مشارکت دوستانه ارائه کنندگان طرحها و حضار دانست و نسبت به پیشبرد اهداف پژوهشگاه با برگزاری موثر این جلسات ابراز امیدواری کرد.